Konfliktus

"Terroristákat" öltek meg iráni biztonságiak

Kurdok és dzsihadisták elleni akcióról egyaránt beszámoltak Teheránban. Az állami sajtó "az Egyesült Államok és Törökország" ügynökeiről írt.

2016.06.16 16:37MTI

Két szélsőséges csoport tizenkét tagjával végeztek az északnyugat-iráni Osnaviében az iráni rezsim elitosztagának számító és a harcokban részt vevő Forradalmi Gárda közleménye szerint.

A tájékoztatásból kiderül, hogy a “terroristák” “az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia ügynökei” voltak, akik “azért keltek át a határon, hogy bizonytalanságot keltsenek a lakosság körében és szabotázsakciókat hajtsanak végre”.

Hosszein Astari iráni rendőrfőnök azt mondta, hogy kilenc “terrorista” a törökországi Kurdisztáni Munkáspárthoz (PKK) közel álló Kurdisztáni Szabad Élet Pártja (PJAK) nevű csoport tagja volt. ”Jelentős mennyiségű fegyvert és lőszert koboztunk el a szervezettől” – tette hozzá Astari.

Napokkal korábban is voltak összecsapások

Az iráni biztonsági erők napokkal korábban öt kurd fegyveressel és öt dzsihadistával végeztek két összecsapásban az ország északnyugati és délkeleti részén. A harcokban egy rendőr is életét vesztette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.