Fogadóórájára indult

Lövöldözésben megsebesült egy brit parlamenti képviselő

A helyszínen két férfi konfliktusba keveredett, és a képviselő közbe akart avatkozni, amikor a lövések eldördültek.

2016.06.16 15:30MTI
Jo Cox (Yuki Mok/PA)

Lövöldözésben megsebesült csütörtökön egy brit parlamenti képviselő. A rendőrség egy férfit őrizetbe vett.

A 41 éves Jo Cox, az ellenzéki Munkáspárt alsóházi képviselője, aki a tavalyi parlamenti választásokon nyerte el mandátumát, éppen fogadóórájára készült a Leeds közelében lévő Birstall kisváros könyvtárában, amikor az incidens történt.

A kétgyermekes képviselőnőt mentőhelikopterrel szállították egy leedsi kórházba.

A BBC által idézett szemtanúk szerint a helyszínen két férfi konfliktusba keveredett, és a képviselő közbe akart avatkozni, amikor a lövések eldördültek.

A rendőrség délutáni közleményében ezt nem erősítette meg, de közölte, hogy a képviselőt válságos állapotban szállították kórházba. Nem sokkal az incidens után egy 52 éves férfit őrizetbe vettek.

David Cameron miniszterelnök mélységes aggodalmának adott hangot a történtek után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.