Tel-avivi merénylet

Két újabb zászlóaljat telepít az izraeli hadsereg Ciszjordániába

Az izraeli hadsereg csütörtökön bejelentette, hogy két újabb zászlóaljat telepít a Jordániától 1967-ben elfoglalt Ciszjordániába, válaszul az előző esti tel-avivi merényletre.

2016.06.09 13:47MTI

A közlemény szerint a döntés "a helyzet elemzésével összhangban" született meg. A két zászlóalj több száz gyalogos és elit felderítő katonából fognak állni, de további részleteket nem árultak el.

Avigdor Liberman, Izrael május végén hivatalba lépett új védelmi minisztere csütörtök délelőtt ellátogatott a szerda esti, négy emberéletet követelő merénylet helyszínére, a Tel-Aviv szívében, a főhadiszállás épületeinek szomszédságában lévő Szaróna üzleti és szórakozónegyedbe.

A támadás helyszínén, a Max Brenner kávéházban kijelentette, hogy nem kívánja felsorolni a válaszlépéseket, de "természetesen nem áll szándékában megelégedni csak beszéddel".

Csütörtök délután Benjámin Netanjahu miniszterelnök vezetésével összeült az izraeli biztonsági kabinet, hogy a szükséges további megtorló és további terrorcselekményeket megelőző intézkedésekről határozzon.

Az izraeli kormány korábban bejelentette, hogy felfüggeszti az izraeli belépési engedélyét annak a 83 ezer ciszjordániai palesztinnak, aki a muzulmán böjti hónap, a ramadán idejére előzőleg megkapta ezt, főleg családlátogatás céljára.

Ezen túl bevonták a Gáza és Ciszjordánia közötti, valamint a külföldre szóló utazásokra kiadott engedélyeket, és az izraeli hadsereg körülvette a Hebrontól délre fekvő, ciszjordániai Jatta falut, ahonnan a merénylet két elkövetője Tel-Avivba érkezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.