Terrorizmus

Isztambuli merénylet: nincs magyar áldozat, négy embert őrizetbe vettek

A pokolgépet az elkövetők távirányítóval hozták működésbe. Az egyik súlyos sebesült délután a kórházban meghalt, így a halálos áldozatok száma 12-re emelkedett, közülük heten rendőrök voltak.

2016.06.07 16:30MTI

Négy embert őrizetbe vettek a hatóságok a kedd reggeli isztambuli merénylettel kapcsolatban - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség. Az elfogott embereket a török hatóságok annak az autónak a bérlésével hozzák összefüggésbe, amelybe a robbanószerkezetet rejtették.

Időközben az is bebizonyosodott, hogy a pokolgépet az elkövetők távirányítóval hozták működésbe. Az egyik súlyos sebesült délután a kórházban meghalt, így a halálos áldozatok száma 12-re emelkedett, közülük heten rendőrök voltak.

KKM: nincs magyar áldozata, sérültje az isztambuli robbantásnak

A kedd reggeli isztambuli robbantással kapcsolatban a tartományi egyezségügyi igazgatóság megerősítette, hogy sem a sebesültek, sem az áldozatok között nem tudnak magyar állampolgárról - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) az MTI-vel.

Mint írták, egyes sajtóértesülések szerint 12-re emelkedett a halálos áldozatok száma, miután az egyik sebesült meghalt.

Ezek szerint a korábbi négy helyett öt civil és hét rendőr van az áldozatok között, továbbá 36 sebesültről lehet tudni, közülük három sérült állapota súlyos.

A sebesülteket az isztambuli Cerrahtepe, Haseki, Capa és Samatya kórházakban ápolják - áll a tárca közleményében.

Isztambul belvárosában, Vezneciler kerületben kedd délelőtt rendőrségi járművek ellen autóval elkövetett pokolgépes támadást hajtottak végre. Időközben négy embert őrizetbe vettek a hatóságok a merénylettel kapcsolatban.

Az MTI megkeresésére az isztambuli főkonzulátuson korábban azt mondták, hogy a legutóbbi hivatalos tájékoztatás szerint a halottak mind török állampolgárok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.