Terrorizmus

Dzsihadistáknak szánt amfetaminszállítmányt foglaltak le Görögországban

Görög és amerikai nyomozók 26 millió, gyaníthatóan az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet harcosainak szánt amfetamintablettát foglaltak le az Athén melletti Pireusz kikötőjében.

2016.06.03 14:21MTI

A kábítószerre egy konténerben bukkantak rá.

A szállítmány Indiából érkezett, a címzett pedig egy líbiai cég volt, amelyet azzal gyanúsítanak, hogy együttműködik a dzsihadista szervezettel - jelentette a Kathimerini és az Ethnosz című görög újság.

Nyomozói körökből származó információk szerint a dzsihadisták arra használják az élénkítő hatású tablettákat, hogy legyőzzék félelmüket és a fáradtságot.

Az elsősorban Szíriában és Irakban tevékenykedő Iszlám Állam 2014 vége óta jelen van Líbiában is, ahol a Moammer Kadhafi 2011-es megbuktatása óta uralkodó káoszt kihasználva vetette meg lábát.

A dzsihadista szervezet ellenőrzése alatt van többek között a néhai líbiai diktátor szülővárosa, Szirt.

A tengerparti település felszabadítását az ENSZ közvetítésével nemrég megalakult líbiai egységkormány, valamint a vele párhuzamosan működő, a kelet-líbiai Tobrukban székelő vezetés is elsődleges feladatának tekinti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.