Kihalófélben lévő főemlős halt meg egy gyerek miat

Kiakadt az internet a szülőkön, akiknek a gyereke miatt le kellett lőni a hím gorillát

A veszélyeztetett, a nyugati síkvidéki gorillák alfajába tartozó ezüsthátúnak, Harambénak az volt a vétke, hogy bemászott hozzá egy kisgyerek.

2016.06.01 11:13ma.hu

Lelőttek egy veszélyeztetett, a nyugati síkvidéki gorillák alfajába tartozó ezüsthátút. Harambénak az volt a vétke, hogy bemászott hozzá egy kisgyerek. Az internet fellázadt a szülők és az állatkert ellen.

Screenshot

Mint arról már korábban a ma.hu is beszámolt, lelőttek egy 17 éves hímgorillát az amerikai Cincinnati állatkertjében, miután egy kisgyerek beesett a főemlős kifutója körüli vizesárokba. A kisgyerek mintegy három métert zuhant, majd az ezüsthátú gorilla felvette a vizesárokból, és mintegy 10 percig vonszolta.

Azért kellett agyonlőni, mert az állatkert megítélése szerint a kisgyerek élete veszélyben volt, az altatólövedék pedig nem hatott volna időben a 180 kilós hímgorillánál. Annak ellenére, hogy korántsem tűnt úgy, hogy a gorilla megtámadta a gyereket, de a rendkívül erős főemlős izgatott állapotban volt.

A szomorú eset miatt sokan hibáztatják a fiú szüleit, bár az állatkert igazgatója szerint ma is ugyanígy tenne. Ragaszkodott ahhoz, hogy a korlátok biztonságosak, egyszerűen az ilyen kisgyerekek mindenhova felmásznak, csak a szülői felügyelet biztosíthat további védelmet.

A házaspár, akinek négy gyermekük van, most közutálat tárgyává vált. Előkerült az apa bűnlajstroma is, kiderült, hogy emberrablással és kábítószerterjesztéssel is foglalkozott, de birtokháborítás és rendbontás is van a listán.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.