Kemény dió

Stephen Hawking megpróbálta feltörni a Trump-kódot

Donald Trump egy igazi demagóg, aki a legkisebb közös nevezőre utazik - Stephen Hawking bevallotta, hogy milliárdos sikereinek értelmezése még az ő képességeit is meghaladja.

2016.05.31 14:09ma.hu

Hawkingból azt próbálták kiszedni egy TV-interjúban, hogy a világegyetemről szerzett tudása alapján meg tudná-e mondani, vajon miért ilyen sikeres Donald Trump - írja a hirado.hu.

A világhírű elméleti fizikus nem titkolta megvetését az amerikai republikánusok jelöltjével kapcsolatban, szerinte a milliárdos a legkisebb közös nevezőt tűzte ki céljául, azaz az amerikai szavazók legbutábbjait állítja maga mögé, nekik próbál imponálni.

A Brexit ellen is kapmányolt

A professzor Trump lesajnálása mellett a Brexitet támogató csoportnak is üzent: úgy gondolja, hogy az EU elhagyása nemcsak gazdasági és biztonságpolitikai kockázatokkal járhat, de megtorpanást okozna a tudományos szinten is.

Két nyilvánvaló okot sorolt fel, amiért a briteknek az EU-ban kell maradniuk: az első a mobilitás megőrzése: rengeteg uniós diák megy ki tanulni, és a brit diákok is szabadon tanulhatnak az EU-s országok intézményeiben. Tudományos szinten ez az információcsere nélkülözhetetlen.

Második indoknak a gazdasági stabilitást említette: az Európai Kutatási Tanács rengeteg segítséget nyújtott a brit intézményeknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.