Őrület

Megszökött egy gyilkos a svájci pszichiátriáról - bárhol lehet

A 22 éves férfi azóta már bárhol lehet, akár Svájcot is elhagyhatta.

2016.05.29 14:06MTI

Nagy erőkkel keresnek Svájcban egy elítélt gyilkost, aki szombatra virradó éjszaka megszökött egy pszichiátriai klinikáról, az Aargau kantonbeli Köngisfelden in Windischből.

A 22 éves férfi erőszakos úton szökött meg az elmegyógyintézetből, és "azóta már bárhol lehet, akár Svájcot is elhagyhatta" - mondta egy rendőrségi szóvivő a Schweiz am Sonntag című lapnak. Egyelőre nem találtak semmilyen nyomot, ami a szökevény tartózkodási helyére utalna.

A svájci állampolgárságú elítélt 2009-ben, 16 évesen egy darab fával agyonütött egy 17 éves fiatal nőt.

Szakértők nagy fokú pszichés zavartságot állapítottak meg a férfinál. Egy ideig börtönben tartották fogva, később áthelyezték az aargaui klinika zárt osztályára, amelynek azonban nincs külön szigorúan őrzött részlege, hanem csak "alacsony és közepes szintű" biztonsági követelményeknek felel meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.