Illegális bevándorlás

Felszámolják a párizsi sátortábort

A kilakoltatott emberek főképpen Afganisztánból származnak.

2016.05.20 14:33MTI

Több mint kétszáz migránst telepítettek ki pénteken reggel Párizs központjában egy sátortáborból, amelyet hetekkel ezelőtt hoztak létre - közölték a helyi hatóságok.

A tájékoztatás szerint 229 embert helyeztek át az Ile-de-France régióban 11 központban kialakított szállásokra.

A kilakoltatott emberek főképpen Afganisztánból származnak, de vannak köztük szudániak és eritreaiak is. Az akció teljes nyugalomban zajlott le.

Május eleje óta több mint 1600 migránst telepítettek át Párizs északi részén, akik többnyire a metróhoz tartozó szabadtéri övezetben húzták meg magukat.

Tavaly június óta pedig már 22 ilyen akciót hajtottak végre a francia fővárosban, és a migránsoknak 8640 szállást ajánlottak fel - közölte a fővárosi önkormányzat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.