Terrorizmus

Hazatért az első diáklány a Boko Haram fogságából

Két évig volt a terrorszervezet túsza, terhes és sokkos állapotban van.

2016.05.18 15:49ma.hu

A Boko Haram által még 2014-ben elrabolt 219 nigériai diáklány közül megtalálták az első biztos túlélőt. Még nem egyértelmű, hogy a terrorcsoport engedte el vagy ő szökött meg - írja a Hirado.hu.

A lány terhes, polgári járőrök találtak rá Borno szövetségi államban kedden,az afrikai ország északkeleti részében fekvő Sambisa erdőségben. Ali Nkeki már a nagybátyjánál van, egyértelműen terhes és sokkos állapotban van.

Utoljára április közepén adtak hírt a lányokról

Fotó: Twitter

Április közepén életjelet adtak magukról a Boko Haram iszlamista csoport által két éve elrabolt nigériai diáklányok: a 15 lefátyolozott iskolás egy videoüzenetben azt állította, hogy mindannyian jól vannak. Bár a felvételt még 2015 karácsonyán vették fel a terroristák, a videó sok elrabolt gyermek családjában újból reményt keltett, és Buhari nigériai elnököt is további megtorló missziókra sarkallta.

Hét évvel ezelőtt Borno államban kezdődött a Boko Haram felkelése. A saría (iszlám jog) radikális értelmezésén alapuló állam létrehozásáért küzdő terrorszervezet évek óta folytat fegyveres harcot Nigéria északi részén, és támadásai mindennaposak a térségben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.