Év eleje óta

13 tonna kokaint foglalt le a bolíviai rendőrség

Az év eleje óta 13,3 tonna kokaint és 80 tonna marihuánát foglalt le a bolíviai rendőrség.

2016.05.17 15:06MTI

Az év eleje óta 13,3 tonna kokaint és 80 tonna marihuánát foglalt le a bolíviai rendőrség - közölte a kábítószer-ellenes küzdelemért felelős különleges erők (FELCN) igazgatója.

Santiago Delgadillo helyi idő szerint hétfő este közölte, hogy a kábítószerekre januártól májusig bezárólag 1162 művelet során tették rá a kezüket a hatóságok. A hatósági fellépések nyomán több mint 1250 embert, többségében bolíviaiakat vettek őrizetbe - tájékoztatta az igazgató az ABI állami hírügynökséget.

Az elfogottak között vannak még perui, argentin, kolumbiai, brazil, paraguayi, chilei, ecuadori, uruguayi, valamint francia, spanyol, angol, német és olasz állampolgárok is.

A hatóságok a folyamatos járőrözéssel elejét vették annak, hogy nemzeti parkokban és erdei rezervátumokban újabb kábítószergyárak létesüljenek. Delgadillo szerint a drogellenes műveletek keretében 1662 ilyen jellegű üzemet semmisítettek meg a FELCN emberei.

Bolívia - Kolumbia és Peru mellett - a világ fő kokacserje-termesztője, és élen jár a növény illegális származékának, a kokainnak az előállítása terén. Bolíviában a növény hagyományos használatát elismeri az alkotmány, a termés egy része viszont a kábítószer-kereskedőkhöz kerül kokain előállítása céljából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.