Belpolitika

Christian Kern lesz az új osztrák kancellár

A tervek szerint Christian Kern jövő szerdán teszi le a hivatali esküt Heinz Fischer államfő előtt, és ezzel Ausztria második világháború utáni 13. kancellárja lesz.

2016.05.13 13:17MTI

Christian Kern, az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) vezérigazgatója lesz Ausztria új kancellárja és egyben az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) új elnöke - jelentette be pénteken az SPÖ-t átmenetileg vezető Michael Häupl bécsi polgármester, aki szerint az erre vonatkozó döntés megszületett. A párt elnöksége ezt hivatalosan jövő kedden hagyja jóvá.

Michael Häupl bejelentése előtt a konzervatív Néppárttal (ÖVP) közösen kormányzó szociáldemokraták tartományi pártszervezeteinek vezetői üléseztek, és az 50 esztendős Kern jelölése mellett foglaltak állást. A tervek szerint Christian Kern jövő szerdán teszi le a hivatali esküt Heinz Fischer államfő előtt, és ezzel Ausztria második világháború utáni 13. kancellárja lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.