Kikötöttek

Évtizedek óta először érkezett amerikai óceánjáró Kubába

A 704 utast szállító Adonia nevű óceánjáró tizenhét órát utazott a Floridai-szoroson át Kubába, hogy aztán kikössön Havannában.

2016.05.02 16:33MTI

Csaknem negyven év után először érkezett amerikai óceánjáró Kubába - jelentette az AP amerikai hírügynökség hétfőn.

Elnökként Jimmy Carter az 1970-es évek végén feloldotta majdnem az összes amerikai utazási korlátozást Kubába, hivatalból való távozása után azonban visszaállították ezeket a korlátozásokat, amelyeket csak azután oldottak fel újra, hogy Barack Obama amerikai és Raúl Castro kubai elnök 2014 decemberében bejelentette a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok helyreállítását.

Az AP szerint az Adonia érkezése csak a kezdet, a jövőben akár visszaállhat az 1959-es kubai forradalom előtti állapot, amikor is óceánjárók rendszeresen közlekedtek az Egyesült Államok és Kuba között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.