Ortodox húsvét

Oroszországban tízezer templomot vonnak biztonsági őrizet alá

Az ortodox húsvét idén május 1-re, a munka nemzetközi ünnepének napjára esik.

2016.04.28 12:49MTI

Mintegy 10 ezer templomot és egyéb, tömegrendezvények megtartására szolgáló egyházi létesítményt vonnak biztonsági őrizet alá Oroszországban a közelgő ortodox húsvét idején - közölte csütörtökön az orosz belügyminisztérium.

Az ortodox húsvét idén május 1-re, a munka nemzetközi ünnepének napjára esik. Sztanyiszlav Naumov, a belügyi tárca közrendvédelmi főosztályának helyettes vezetője kijelentette, hogy a közbiztonságra a májusi ünnepek idején, megerősített szolgálatban, országosan mintegy 120 ezer rendőr fog vigyázni.

Naumov elmondta, hogy április 30-án és május 1-jén több mint 13 ezer rendezvényt tartanak majd, amelyeken akár 6 millióan is részt vehetnek. A rendőrség mellett a hagyományoknak megfelelően fokozzák a hadsereg, a nemzeti gárda (korábban belügyi csapatok) és a rendvédelmi önkéntes társadalmi szervezetek készültségét is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.