Több embert keresnek még

Nőtt a mexikói robbanás áldozatainak száma

Huszonnégyre nőtt a halálos áldozatok száma abban a robbanásban, amely szerdán történt a Pemex mexikói állami olajipari vállalat egyik vegyi üzemében, Veracruz szövetségi államban.

2016.04.22 07:25MTI

A robbanás a Coatzacoalcos melletti vegyi üzemben történt, ahol a PVC-gyártáshoz szükséges vinil-kloridot állítják elő. A detonációt klórszivárgás okozta, de azt még nem tudják, hogy a szivárgást mi idézte elő. A robbanás után tűz ütött ki. A lángokat szerda este sikerült megfékezni.

A monopolhelyzetben lévő Pemex gyáraiban az elmúlt években több baleset is történt. Februárban ketten haltak meg és nyolcan megsérültek a gyár egyik olajfúró platformján kitört tűzben a Mexikói-öbölben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.