Illegális bevándorlás

Ki vigyáz a határokra a labdarúgó EB alatt?

A Calais-ban várakozó migránsok minden bizonnyal kihasználják majd a labdarúgó-Eb miatti rendőri átcsoportosításokat, és tömegesen szöknek majd át Nagy-Britanniába.

2016.04.20 14:28ma.hu

Abban a pillanatban, ahogy átcsoportosítják a rendőröket a labdarúgó-Eb stadionjainak a védelmére, óriási migránsáradat indul meg Calais-ból Nagy-Britanniába - írja az Express brit lap saját rendőri forrásaira hivatkozva.

A lap szerint Calais kikötővárosának rendőrsége egyre kaotikusabb állapotokról számol be, információik alapján megnövekedett az illegális határátkelésre tett kísérletek száma is a nyugati partvidéken.

A rendőrség szerint megnövekedett az áthaladó kamionok elleni garázdaságok száma, a bevándorlók egyre veszélyesebb fegyverekkel okoznak egyre több kárt az áthaladó teherforgalom rakományaiban.

Mi történik, ha a stadionokhoz vezénylik a rendőröket?

A helyi rendőrség attól tart, hogy ezek az állapotok csak súlyosbodni fognak a rendőri átcsoportosítások után.

A francia kormány ugyanis több ezer rendőr átcsoportosítását rendelte el a 2016-os labdarúgó-Eb északi városainak védelmére egy esetleges Iszlám Állam-féle terrortámadás megakadályozására.

Calais-ból minden bizonnyal járőröket és rohamrendőröket is küldenek majd, de azzal nem számolnak, hogy egy ilyen lépés óriási kockázatokkal is járhat.

Az önámítás veszélyei Calais-ban

Gilles Debove, az Ouvriere francia rendőri szervezet egyik tagját is megszólaltatta a lap. A tiszt elmondta, hogy véleménye szerint Calais-ban önámítás folyik.

"Mindenki úgy teszi, mintha jól mennének a dolgok a városban, nekem is figyelnem kell, hogy milyen szavakat használhatok, de annyit elárulhatok, hogy pokoli helyzet alakult ki, hatalmas a káosz.""

Az Allaince rendőri szervezet egyik tagja is megerősítette, hogy nem látnak kiutat a mostani helyzetből. A férfi azt mesélte az Expressnek, hogy az igaz, hogy sok bevándorlót visszaküldenek Törökországba, de ettől függetlenül még rengetegen érkeznek Olaszországból, egyre több a probléma, egyre nagyobb a feszültség.

A Dzsungel lebontása után is rengetegen bevándorló él Calais területén szétszórva. Legtöbben azért nem költöznek be a számukra előkészített, fűthető konténeres szálláshelyre, mert attól tartanak, hogy a regisztrálással búcsút inthetnek brit letelepedési terveiknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.