Illegális bevándorlás

Juncker: nem lehet enyhíteni a török vízummentesség feltételeit

A migrációs válság megoldásában az unió Törökország segítségre szorul.

2016.04.19 11:41MTI

A Törökországgal szembeni vízumkényszer eltörlésének feltételeit nem lehet enyhíteni - jelentette ki az Európai Bizottság elnöke kedden Strasbourgban. Jean-Claude Junker a török miniszterelnök hétfői ankarai felvetésére reagált.

Ahmet Davutoglu a török állampolgárok vízummentességére vonatkozó ígéret betartását követelte az Európai Uniótól hétfő este, mielőtt elutazott Srasbourgba.

Jean-Claude Junker leszögezte, hogy Törökországnak az uniós vízummentesség minden feltételét teljesítenie kell.

A migrációs válság megoldásában az unió Törökország segítségre szorul. Az ebben az ügyben kötött megállapodás máris meghozta első eredményeit - fogalmazott Juncker, hozzátéve: Ankara Ahmet Davutoglu hétfői kijelentésével jelentősen eltért a megállapodástól.

Az Európai Unió és Törökország vezetői márciusban megegyeztek, hogy minden érintett, így Törökország is felgyorsítja a vízumliberalizációhoz szükséges intézkedések meghozatalát, és ha minden feltétel teljesül, akkor legkésőbb június végéig megszűnhet a török állampolgárokkal szembeni uniós vízumkényszer.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.