Állati

Hermafrodita kiscica szerető gazdit keres

Nem elírás: valóban kétnemű macskáról van szó.

2016.04.17 15:49ma.hu
A kétnemű cicus

Az angol állatvédelmi szervezet, melynek gondoskodásában jelenleg nevelkedik az állatka, nagyon reméli, hogy sikerül új otthont találni a kis furcsaságnak.

A kétneműségére akkor derült fény, amikor ivartalanították a teljes almot. Először - külső ivarjegyei alapján - kisfiúnak vélték, de a műtétet végző állatorvos döbbenten fedezte fel a női ivarszerveket is. (A magyarországi gyakorlattal ellentétben néhány külföldi országban ilyen fiatal korban is elvégzik az ivartalanítást.)

A Mersey-side-beli St. Helens állatmenhelyének igazgatója, amikor a cica nemét kellett volna kartotékolni, tanácstalan volt.

"Nagyon megdöbbentem, ez feletébb szokatlan - mondta Sonia Scowcroft. -  Pályafutásom alatt több mint 3000 macskát láttam, de közülök csak egyetlenegy volt hermafrodita. Azt hittem, sose látok többé ilyet..."

Ugye, lesz gazdim?

- Mi már úgy szoktuk meg, hogy Bellini (A Belle, azaz Szépség hímnemű becézése) kisfiú, de az új tulajdonosra bízzuk, miként tekint rá. Lehet belőle Bellina is. Végtére is mindegy - egyrészt gyakorlatilag ivartalan, másrészt gyönyörű és bűbájos állat, és ez a lényeg" - mondta a vezető.

Annak ellenére, hogy a hermafroditizmus nem okoz egészségügyi problémákat, Bellini(lina)nek van egy kis szívzöreje. Ez azt jelenti, hogy az új gazdinak rendszeresen állatorvosi ellenőrzésre kell majd járnia a cicával.

Mivel az egyik kistestvérével, Daiquirivel nagyon szoros kapcsolata van a kismacseknek, a menhelyiek azt szeretnék, ha lehetőleg mindkettőjüket egy gazdi fogadná örökbe.

Mivel ő egy nagyon különleges kismacska, ez a kuriózum is emelheti az "értékét".

A hermafroditizmus - vagy interszexualizmus - valószínűleg a mozaik-hatásból alakulhat ki, ami rendhagyó embrionális sejtosztódást jelent.

A cicának környékbeli gazdit keresnek - így aki messze él az angliai St. Helens-től, sajnos, kiesik a szórásból...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.