Káosz!

Kétmillióan maradtak áram nélkül a francia Riviérán

Testvére után Farkas Péter is megszökött a többórás ítélethirdetésről a Pesti Központi Kerületi Bíróságon hétfőn. Nem jogerősen Farkas Péter olimpiai bajnokot 5 év fegyházra ítélte a bíróság kábítószerrel való visszaélés miatt, testvérét, Károlyt pedig 7 évre.

2008.11.03 17:07MTI

A francia elektromos művek (EDF) tájékoztatása szerint a Marseille-t Nizzával összekötő két nagyfeszültségű, 400 ezer voltos vezetékhálózatban történt meghibásodás, és ez okozta az üzemzavart. A francia tengerparti üdülővárosokban; Nizzában, Cannes-ban, Grasse-ban, Antibes-ban és Monacóban nem sokkal délelőtt fél tíz után szűnt meg az áramszolgáltatás.

A France 2 közszolgálati televízió felvételei szerint Nizza belvárosában hirtelen leállt az élet: megálltak a villamosok, sötétbe borultak a boltok, a kávézókban szünetelt a kiszolgálás, nem működtek a pénzkiadó automaták, és nem lehetett hitelkártyával fizetni. A jegybank körzeti központjába nagy erőkkel vonult ki a rendőrség, miután a bank központi biztonsági rendszere sem működött

A prefektúra közlése szerint a Toulon és Nizza közti vasúti szakaszon teljesen leállt a közlekedés. Var megyében több, mint száz helyre hívták ki a tűzoltókat a leállt liftekben rekedt emberek kiszabadítására. A repülőtér és a kórházak egy része azonban saját áramforrások bekapcsolása révén tovább tudott üzemelni. Az áramszolgáltatás a délután folyamán fokozatosan állt helyre a dél-franciaországi megyékben, ahol közvetlenül kétmillió embert érintett a néhány órás áramszünet.

Franciaország középső és délkeleti részén az elmúlt 48 órában heves esőzéssel kísért viharok söpörtek végig, az EDF szerint ez okozhatta az áramszünetet is.

Egy, a meteorológiai szolgálat figyelmezetése ellenére vasárnap délután felszállt turista kisrepülőt hétfőn eltűntnek nyilvánítottak a hatóságok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.