Előrehaladott állapotban van

Izraeli kórházban kezelik a palesztin elnök rákos testvérét

A palesztin-izraeli konfliktus ellenére nem Abu Lui az Abbász család első olyan tagja, akit Izraelben kezelnek.

2016.04.13 15:13MTI

Izraeli kórházban kezelik "előrehaladott rák" miatt Mahmúd Abbász palesztin elnök egyik testvérét - erősítették meg szerdán hivatalos palesztin források.

A 76 éves Abu Lui a Palesztin Nemzeti Hatóság vezetőjének legfiatalabb fivére, aki egyébként Katarban lakik feleségével.

Sajtójelentések szerint a palesztin elnök öccsének súlyos az állapota, és minden alkalommal, amikor kezelésre van szüksége, Izraelbe utazik, ahol egy tel-avivi magánkórházban látják el. Katarba a megszállt Ciszjordánia és Jordánia közötti Allenby határátkelőn keresztül szokott visszatérni.

A palesztin-izraeli konfliktus ellenére nem Abu Lui az Abbász család első olyan tagja, akit Izraelben kezelnek. Az említett tel-avivi kórházban nagyjából hét hónappal ezelőtt a palesztin elnök egyik sógora esett át életmentő szívműtéten, míg 2014-ben ugyanitt Abbász feleségének, Aminának a lábát műtötték meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.