Illegális bevándorlás

Készenlétbe helyezték a rendőröket Idomeninél

Olyan hírek kezdtek terjedni a görögországi Idomeniben, hogy kedden megnyílhat a macedón határ. A Szkai nevű görög tévéadó úgy értesült, hogy mind a görög, mind pedig a macedón rendőrség készenlétben van.

2016.04.12 13:04MTI
A migránsok által a rendőrségtől "megszerzett szuvenirok" - Facebook SIRIUS.NEWS

A biztonsági erők szerint a híreket a migránsokat segítő önkéntesek és aktivisták terjesztik. A rendőrség ugyanakkor legfeljebb igazoltathatja az önkénteseket, mást nem tehet. A híresztelés pedig szájról szájra terjed.

"A civilszervezetek gombamód szaporodnak Idomeniben" - panaszkodott a település polgármestere a Szkainak.

Vasárnap egy arab nyelvű szórólap miatt rohamozták meg a migránsok a határkerítést, amit a macedón biztonsági erőknek könnygáz, villanógránát és gumilövedék bevetésével sikerült megfékezniük. Emberi jogi szervezetek szerint az akcióban mintegy 300 migráns és 23 rendőr sebesült meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.