Erőszak

Szótlanul nézték, ahogy hajánál fogva vonszolják a megtámadott nőt

A hotel lakói simán elsétáltak a segítségért könyörgő nő mellett.

2016.04.08 13:22ma.hu

Öt percig harcolt támadójával egy kínai hotelben egy nő, akit a földön húzva próbált magával ráncigálni egy ismeretlen támadó. Az esetet napokig titkolták, de a támadás nemzetközi hírverése miatt a kínai rendőrség is beszállt a nyomozásba, péntekre már le is tartóztatták a fiatal férfit.

Óriási botrányt váltott ki egy kínai hotel biztonsági felvételének kiszivárogtatása. A vasárnapi támadásról készült felvételeket a kínai Weibo közösségi felületen osztotta meg az áldozat, és szerdáig már 650 milliószor nézték meg - írja a hirado.hu.

Az esetről szerdáig hallgattak a médiumok, és a South China Morning Post volt az első hírportál, ahol a történetről lehetett olvasni. A 24 éves elkövetőt pénteken tartóztatta le a rendőrség.

Facebook


Öt percig vonszolta a folyosón

Az abszurd történet a hotel folyosóján álló nővel kezdődik, aki éppen kulcsát keresgélte a táskájában szobájának ajtaja előtt.

Ekkor egy ismeretlen férfi lépett mellé, rátámadt, és megpróbálta magával ráncigálni. Hajánál fogva húzta a nőt a földön, aki hihetetlen erővel, rúgkapálva próbált megszabadulni a férfitól.

A huzavona körülbelül 5 percig tartott, közben a fő folyamatosan segítségért kiáltozott. Többen is elsétáltak a megtámadott nő mellett, de rá sem hederítettek, mindenki ment a maga dolgára.

Végül megjelent a hotel egyik alkalmazottja

De ahelyett, hogy a nő segítségére sietett volna, leszidta, hogy mégis miért sikoltozik ilyen hangosan? Felszólította a nőt és támadóját, hogy bármit is csinálnak, legyenek halkabban, mert zavarják a többi hotellakót.

A nő folyamatosan könyörgött, hogy segítsenek neki, mert ő nem ismeri a férfit, de senki sem hitt neki.

Végül egy másik nő sietett a segítségére, és lehajolt, hogy segítsen neki. Az ismeretlen támadó ekkor rájött, hogy leleplezték, és eliszkolt.

Az áldozat a rendőrségre is és a hotel vezetőségére is telefonált, és elmondta, hogy mi történt vele. A rendőrség emberhiányra hivatkozva gyorsan megszakította a hívást, a hotel pedig szóra se méltatta a nőt.

Csak akkor kaptak a fejükhöz, amikor végignézték a biztonsági kamera felvételeit. A hotel hivatalosan is bocsánatot kért a nőtől, a rendőrség pedig megkezdte a nyomozást az ismeretlen támadó ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.