Robot

Van olyan ország, ahol négynapos a munkahét

Sajnos nem jódolgukban döntöttek így. Spórolni kell az árammal Venezuelában az aszály miatt, ezért a kormány kitalálta, hogy ezentúl csak négynapos lesz egy munkahét a dél-amerikai országban.

2016.04.07 18:10MTI

Azt még nem lehet tudni, hogy csak az állami alkalmazottakra vonatkozik a döntés, vagy a versenyszféra munkavállalóira is. A több intézkedést is tartalmazó rendelkezést június 6-ig kell betartani.

Az elnöki rendeletből az nem derült ki, hogy az intézkedés csak az állami dolgozókra vonatkozik vagy a magángazdaságban dolgozókra is.

Az elnöki rendelet azt is tartalmazza, hogy az állami ipari vállalatoknál és intézményekben 20 százalékkal kell csökkenteni az áramfogyasztást. A bevásárlóközpontoknak és a szállodáknak pedig  legalább négy órán át saját generátoraikkal kell áramot termelniük naponta. Akik az előírást nem tartják be, szankciókkal sújtják - áll az elnöki dokumentumban.

Venezuelában régen nem tapasztalt szárazság van, emiatt az ország délkeleti vidékén található Guri-víztároló vízszintje kritikus szintre esett. Az itt működő vizierőmű biztosítja Venezuela áramszükségletének csaknem 70 százalékát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.