100 rendőr, 20 kiló drog...

Megnövelték a bécsi metró biztonsági személyzetét a drogbandák miatt

Száz rendőr, húsz kilogramm kábítószer, 30 ezer személyellenőrzés, 3500 feljelentés, 1800 letartóztatás - ez a mérlege annak a néhány hete tartó akciónak, amelybe a bécsi rendőrség kezdett az U6-os metróvonalon.

2016.04.07 14:08MTI

Nagyobb számú biztonsági személyzet járőrözik a bécsi metróban, mert megszaporodott a kábítószerrel való visszaélések száma - írta a Der Standard című osztrák lap csütörtökön.

Száz rendőr, húsz kilogramm kábítószer, 30 ezer személyellenőrzés, 3500 feljelentés, 1800 letartóztatás - ez a mérlege annak a néhány hete tartó akciónak, amelybe a bécsi rendőrség kezdett az U6-os metróvonalon.

Szerda óta a bécsi tömegközlekedési társaság további 30 fővel, egy magán biztonsági szolgálat pedig nyolc munkatárssal segíti a rendőrök munkáját a vonalon.

Az illetékes bécsi tanácsos szerint amennyiben rosszabbodik a helyzet, úgy az ellenőrzést kiterjesztik az U4-es metróvonalra, és kutyákkal is vizsgálni fogják a megállók környékét.

A bécsi tömegközlekedési vállalat (Wiener Linie) ügyvezetője szerint a fokozott biztonsági intézkedés havonta 50 ezer euró többletkiadással jár.

A Kurier című lap szerint gyakori jelenetnek számított, hogy az U6-os metró Thaliastrasse és Burggasse megállójánál "balkáni vagy afrikai férfiakból álló csoportok" drogokkal, leginkább marihuánával kereskedtek.

Június elsejétől szigorodik a kábítószerrel való visszaélésről szóló törvény, azonban a bécsi rendőrség, a városvezetés és a tömegközlekedési társaság már ez előtt fel akar lépni a drogkereskedők ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.