Állati

Afganisztánt megjárt háromlábú deszantos kutyát tüntettek ki

Lucca 400 bevetésen védte a tengerészgyalogságot. Videó!

2016.04.05 11:25ma.hu
Youtube

A létező legnagyobb elismerésben részesült egy Afganisztánban megsérült, 400 bevetésen segédkező 12 éves német juhász. A kutya egy robbanószerkezet kiszagolása közben vesztette el az egyik lábát, "nyugdíjas éveit" Kaliforniában tölti majd.

Egy Lucca nevű 12 éves német juhász kapta a 30. Dickin-díjat, miután egy bevetésen elveszítette egyik lábát robbanóanyag kutatása közben - írja a hirado.hu.

A kutya még 2012-ben sérült meg, de előtte meghatározó része volt az Afganisztánban és Irakban szolgáló amerikai haditengerészet csapatának. Több mint 400 bevetésen segített és védett meg több ezer katonát.

A kutya gazdája szerint azért fontos a kitüntetés, mert általa kitüntetett figyelmet kaphat a többi katonai akció során bevetett kutyák kiemelkedő munkája is.

A díjat átadó alapítvány egyik tagja elmondta, hogy Lucca bátorsága és eltökéltsége számos robbanástól mentette meg a csapatokat, és rövid időn belül a csapatok védelmezőjévé vált a világ egyik legádázabb háborús konfliktusában.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.