Vízum

Vízumkényszert vezetett be Abházia csaknem az egész világ ellen

Vízumkötelezettséget vezetett be péntektől a nemzetközi közösség túlnyomó része által el nem ismert Abháziai Köztársaság azon országok állampolgárai számára, amelyekkel nem kötött szerződést az előzetes engedélytől mentes beutazásokról.

2016.04.01 18:04MTI

Az abház külügyminisztérium honlapján ismertetett közlemény szerint ez azt jelenti, hogy ettől a hónaptól kezdve csak Oroszország, Nicaragua és Tuvalu polgárai mellett a szintén el nem ismert Dnyeszterentúli Köztársaság és Dél-Oszétia polgárai utazhatnak be szabadon a kaukázusi területre.

A kivételezettség vonatkozik a kelet-ukrajnai szakadár területek (a donyecki és a luhanszki) lakosaira, ha azok fel tudják mutatni az ukrán személyi igazolványukat és a lakcímbejegyzésüket.

Abháziát és Dél-Oszétiát Grúzia a saját területének tekinti, mint ahogy az ENSZ is így tekint a két köztársaság státusára. A grúz állampolgároknak ugyanakkor az abház bejelentés logikája szerint beutazási engedélyért kell folyamodniuk.

Abházia 1992-ben kiáltotta ki a Grúziától való függetlenségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.