Tragikus baleset Indiában

Egyre több halottat húznak ki az összedőlt felüljáró alól

Már 23-ra emelkedett az indiai Kalkuttában összedőlt felüljáró áldozatainak száma péntek reggelre.

2016.04.01 11:03ma.hu
MTI/AP

Egész éjjel dolgoztak a mentőalakulatok a helyi lakosok segítségével, hogy kimenekítsék az összedőlt 100 méteres hídszakasz alá szorul embereket - írja az Euronews - ra hivatkozva a Hirado.hu.

Darukkal, légkalapácsokkal, de még láncfűrészekkel is nekiestek a leszakadt beton- és acéllapoknak, de csak nagyon lassan tudtak haladni a munkálatokkal, hiszen rendkívül zsúfolt környékről van szó, a környék szűk utcáin nem fértek be a munkagépek és a mentőautók sem.

A 23 halotton kívül 90 embert sikerült eddig kihúzni a törmelék alól, közülük 14-et Kalkutta különböző kórházaiban ápolnak.

Egy helyi biztonsági kamera felvette a tragikus pillanatot:

A két kilométeres felüljárót öt éve építették, de már három éve veszélyes rajta közlekedni. Összesen hatszor akartak nekifogni a felújításnak, de eddig mindig elhalasztották.

A cég tagadja, hogy ők lennének a felelősek a katasztrófa bekövetkezéséért. Indiában egyébként hihetetlenül sok építési baleset fordul elő, közülük nagyjából mindegyik építési csalások (anyagok kicsalása, korrupt építésvezetők) miatt történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.