Kiadatási kérelem

Abdeslam alkut kötne a franciákkal

Korábbi kijelentéseivel ellentétben Párizsba menne, és együttműködne a francia hatósággal a terrortámadások feltételezett főszervezője.

2016.03.31 12:23MTI

Szeretne együttműködni a francia hatóságokkal a novemberi párizsi terrortámadások feltételezett főszervezője, Salah Abdeslam - közölte a sajtóval Cedric Moisse, a gyanúsított egyik ügyvédje egy bírósági meghallgatást követően Brüsszelben.

M1 screenshot

Az ügyvéd hozzátette: Abdeslam kiadatásáról csütörtökön vagy pénteken dönthet a belga bíróság.

Eric Van Der Sypt, a szövetségi ügyészség szóvivője megerősítette: Abdeslam kiadatásáról legkésőbb pénteken döntenie kell a bíróságnak, ugyanis lejár az elfogását követően rendelkezésre álló tizenöt napos határidő.

Hozzátette: a főügyészség nem ellenzi a kiadatást, amelyet a francia hatóságok a gyanúsított elfogását követően kérelmeztek.

Cedric Moisse elmondta: a meghallgatáson maga a gyanúsított nem vett részt, Abdeslamot csütörtök délután hallgatja ki az ügyészség a nyugat-belgiumi Brugge börtönében.

Abdeslamot és egyik bűntársát, a szíriai és belga hamis papírokat és Mounir Ahmed Alaaj, valamint Amine Choukri neveket használó férfit március 18-án a brüsszeli Molenbeek negyedben fogták el, mindössze néhány száz méterre Abdeslam szülei házától. Abdeslamot, akit a hatóságok lábon lőttek az akció során, egy szigorúan őrzött börtönbe szállították Bruggében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.