Autóút mellett ásták el a holttestet

Megölték a Kelet-Ukrajnában elfogott két orosz katona egyik ügyvédjét

Az ügyvéd holttestét egy autóút mellett elásva találták meg Kijev megyében.

2016.03.25 11:12MTI

Meggyilkolták Jurij Hrabovszkijt, a kelet-ukrajnai harcok övezetében tavaly elfogott két orosz katona egyik ügyvédjét - hozta nyilvánosságra pénteken az ukrán ügyvédi kamara.

Nem megerősített sajtóértesülések szerint az ügyvéd holttestét egy autóút mellett elásva találták meg Kijev megyében. Az ügyvédi kamaránál azt közölték, hogy a hatóságok őrizetbe vették Hrabovszkij feltételezett gyilkosait. Állítólag a gyanúsítottak árulták el, hova ásták el a holttestet.

Az ukrán katonai főügyészség megerősítette, hogy az ügyvédet valóban megölték, de további részleteket egyelőre nem hozott nyilvánosságra.

A 44 éves Hrabovszkij március 6-án tűnt el, utoljára egy odesszai szállodában látták. Másnap kellett volna kijelentkeznie, de már nem jelentkezett a recepciónál, holmiját pedig szállodai szobájában hagyta.

A férfi volt az egyik védője a vallomásuk szerint az orosz fegyveres erők kötelékében szolgáló Alekszandr Alekszandrov őrmesternek és Jevgenyij Jerofejev századosnak. A két orosz katonát tavaly májusban fogták el Luhanszk közelében. Jelenleg már folyik a bírósági eljárás ellenük, tiltott határátlépéssel, jogosulatlan fegyverviseléssel és terrorszervezetben való részvétellel vádolják őket. Petro Porosenko ukrán elnök a héten közölte, hogy Kijev kész kicserélni őket az Oroszországban 22 év börtönbüntetésre ítélt Nagyija Szavcsenko ukrán pilótanőre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.