40 évet kapott

Karadzic fellebezést nyújt be a hágai törvényszék ítélete ellen

Fellebezést nyújt be Radovan Karadzic a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT) csütörtöki ítélete ellen, amelyben a testület negyvenéves szabadságvesztésre ítélte a volt boszniai szerb elnököt.

2016.03.24 16:54MTI

A volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló törvényszék az ellene felhozott tizenegy vádpontból tízben bűnösnek találta Karadzicot. A vádiratban népirtás, háborús és emberiesség elleni bűncselekmények szerepeltek.

A testület szerint Karadzic többen között felelős az 1995. júliusi srebrenicai népirtásért, amelyben a boszniai szerb erők mintegy nyolcezer boszniai férfit és fiút gyilkoltak meg. A törvényszék felelősnek mondta Karadzicot a Szarajevó 1992-1995 közötti ostromakor elkövetett háborús bűncselekményekért is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.