Robbantások

Kegyetlen gaztettnek nevezte a pápa a merényletet

Ferenc pápa arra kérte a híveket: imádkozzanak azért, hogy "ezek a kegyetlen, fundamentalizmustól elvakított emberek" jó útra térjenek.

2016.03.23 13:47MTI

Az egyházfő arra kérte szerdán az embereket, hogy egyhangúlag ítéljék el az előző napi brüsszeli robbantásokat, amelyeket "kegyetlen gaztetteknek" nevezett. Ferenc pápa arra kérte a híveket: imádkozzanak azért, hogy "ezek a kegyetlen, fundamentalizmustól elvakított emberek" jó útra térjenek.

A katolikus egyházfő a Brüsszelben történtekkel kapcsolatban azt mondta, hogy összeszorul a szíve. Hozzátette: az egész belga nép, valamint az áldozatok hozzátartozói és a sebesültek mellett áll, és imádkozik értük.

A Brüsszelben kedden két helyszínen - a Zaventem nemzetközi repülőtéren és az uniós intézményekhez közeli Maelbeek metróállomáson - elkövetett robbantásos merényleteknek legalább harminc halálos és több mint kétszáz sebesült áldozata van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.