Brüsszeli robbantások

Összehívják a miniszterek uniós tanácsát a terrrortámadás megvitatására

A 34 halálos áldozatot követelő brüsszeli terrortámadás nyomán kialakult helyzet megvitatására összehívja a miniszterek uniós tanácsát a tanács soros elnökségét betöltő Hollandia.

2016.03.23 07:44MTI

"Belgium kérésére a holland elnökség miniszteri tanácskozást szervez a támadás (következményeinek) megvitatására, feltehetően csütörtök reggelre" - írta Twitter-oldalán Ard van der Steur holland igazságügyi miniszter.

Az eddigi összesítés szerint legalább 34 halottja és több mint kétszáz sebesültje van a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren, illetve az uniós intézmények közelében lévő metróállomáson elkövetett robbantásos merényleteknek. A terrortámadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet jelentkezett. A hatóságok hajszát indítottak a repülőtérről elmenekült egyik gyanúsított elfogására, és több házkutatást hajtottak végre a belga fővárosban.

Egyes hírek szerint a fokozott terrorveszély miatt teljesen lezárták Belgium határait, és több uniós tagország is fokozta biztonsági intézkedéseit.

Mark Rutte holland miniszterelnök még kedd délelőtt, a kormány ülése után tartott sajtótájékoztatón kijelentette, hogy országa közvetlen kapcsolatban marad Németországgal, Belgiummal és Franciaországgal arra az esetre, ha további uniós intézkedésekre lenne szükség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.