Észak-Korea

Tizenöt évi kényszermunkára ítélték egy plakátért az amerikai diákot

Ennyit kapott Észak-Koreában az a fiatal, aki január elején egy csoporttal turistaúton járt az országban, és "államellenes" bűncselekmény vádjával letartóztatták.

2016.03.16 07:44MTI

A 21 éves Otto Warmbier - nem sokkal azelőtt, hogy a turistacsoport elutazott Phenjanból - kihozott egy politikai propagandaplakátot szállodájának abból a részéből, amelyet kizárólag a személyzetnek tartottak fenn.

Ez Észak-Koreában államellenes bűntettnek számít. Warmbier február végén megjelent a helyi sajtó előtt Phenjanban, beismerte "államellenes" bűnét, és bocsánatért esedezett.

"I have made the worst mistake of my life."An American college student's emotional plea after being sentenced to 15 years of hard labor in a North Korean prison: http://cbsn.ws/1pLQJwO

Közzétette: CBS This Morning - 2016. március 16.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.