Árvíz és illegális bevándorlás

Rendkívüli helyzetet hirdetett a szerb kormány az egész országra

A szerbiai árvízi helyzetet a migrációs válság tovább nehezíti, a hadsereg is beszáll.

2016.03.11 07:39MTI

Az áradások és az esőzések miatt a szerb kormány csütörtökön rendkívüli helyzetet hirdetett ki az ország egész területére.

Az indoklás szerint a döntést a rendkívüli helyzetekkel megbízott válságstáb tanácsára, megelőző intézkedésként hozták meg, mert - mint fogalmaztak - így könnyebben és gyorsabban tudnak reagálni szükség esetén.

A szerbiai helyzetet a migrációs válság tovább nehezíti - olvasható a kormány közleményében -, ezért az elkövetkező napokban a határon szolgálatot teljesítő rendőrök munkáját a szerb hadsereg is segíti.

Hétfőn Szerbia több városában hirdettek rendkívüli helyzetet, mert a kisebb dél-szerbiai folyók több tucat házat elöntöttek, és több száz embert kellett evakuálni. Azóta több száz lakóházat öntött el a víz, a kormány pedig 280 millió dináros (703 millió forint) segélyprogramot készített elő az árvízkárosultaknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.