Aktivisták

Tüntetés kíséri az olasz-francia csúcsot Velencében

Az esős idő ellenére több száz környezetvédő tüntet Velence városában Matteo Renzi olasz kormányfő és Francois Hollande francia elnök keddi találkozója előtt, amely miatt teljesen lezárták a Szent Márk teret és környékét szélsőséges csoportok akcióitól tartva.

2016.03.08 12:46MTI

A zöld aktivisták gyalogosan és hajókkal is tiltakoznak a város utcáin és csatornáin. Így kívánják hallatni hangjukat a délután kezdődő olasz-francia csúcstalálkozó alkalmából, amelyen a két ország közötti infrastrukturális befektetések is napirenden szerepelnek.

Matteo Renzi és Francois Holland, valamint a római és párizsi kormány mintegy húsz minisztere a velencei Dózse-palotában tanácskozik, elsősorban politikai és gazdasági kérdésekről. Az olasz kormányfő és a francia elnök a líbiai helyzetről és a migrációról is egyeztet majd.

A csúcstalálkozó miatt a környéken zárva vannak a múzeumok, a könyvtárak, az éttermek és az üzletek is. A hatóságok anarchista csoportok akcióitól tartanak. A Szent Márk térhez közeli csatornákat különleges búváregységek pásztázták végig, és mesterlövészek láthatók a térre néző épületek tetején. Több száz olasz és francia rendőr és biztonsági ember ellenőrzi Velence belvárosát.

Tavaly decemberben anarchista csoportok szállták meg Velencét, akiket rohamrendőrökkel sikerült csak megfékezni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.