Illegális bevándorlás

Erdogan: nem érkezik az uniós támogatás

"Négy hónap telt el a novemberben létrejött egyezmény óta, és még mindig csak várunk."

2016.03.07 18:27MTI

Ismét bírálta az Európai Uniót (EU) Recep Tayyip Erdogan török elnök egy beszédében hétfőn Ankarában, amiért az a szíriai menekültek megsegítését szolgáló 3 milliárd eurós támogatást - állítása szerint - még mindig nem folyósította Törökország számára.

A török elnök azzal egy időben szólalt fel, hogy a 28 EU-tagállam vezetői, valamint a török miniszterelnök Brüsszelben a migránsválság kezeléséről rendkívüli csúcstalálkozót tartanak.

Erdogan hangsúlyozta: "négy hónap telt el a novemberben létrejött egyezmény óta, és még mindig csak várunk."

"Ahmet Davutoglu török miniszterelnök jelenleg Brüsszelben van. Remélem, pénzzel tér vissza" - jegyezte meg az államfő.

Rosszallását fejezte ki azzal kapcsolatban is, ahogy az európai országok általában visszautasítják a menedékkérőket.

"Azt mondják, hogy akadályozzuk meg a migránsok odaáramlását. Ez rendben van. De nem mi küldjük őket, maguk kelnek át a tengeren, és közben sokan meghalnak" - fejtette ki a török elnök.

Az államfő megerősítette azt az értesülést, hogy a török parti őrség eddig körülbelül 100 ezer migránst mentett ki az Égei-tengerből Görögország és Törökország partjai között.

Hozzátette: "Ez a különbség köztünk. Mi így, ők pedig úgy tekintenek a menekültekre."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.