Illegális bevándorlás

Akár tízezren is lehetnek a macedón határon

Nem sokkal ezelőtt újra tiltakozásba kezdtek az idomeni táborban torlódó migránsok. Több százan foglalták el a nemzetközi vasútvonal sínjeit, mintegy 200 méterre a macedón kerítéstől.

2016.02.28 18:58ma.hu

Vasárnap kora délután újra elfogyott a türelmük görög-macedón határ görög oldalán az idomeni táborban torlódó illegális bevándorlóknak, és a nemzetközi vasútvonalra vonultak a sínekre - közölte az MTVA helyszíni tudósítója.

Először hangosan tiltakoztak, transzparenseken követelték, hogy Macedónia nyissa meg a határát, illetve azt skandálták. Egy ideig bíztak – elmondásuk szerint – abban, hogy Macedónia tovább engedi őket, miután szombaton 300 főt átengedett az átkelőn, de miután este óta ismét zárva van a macedón határ, és vasárnap egész délelőtt, illetve a kora délutáni órákig egyetlen egy migránst sem engedtek át, elfogyott a türelem, és ezért kezdtek tiltakozásba.

A görög rendőrök eltorlaszolják a nemzetközi vasútvonal folytatását, nehogy a migránsok odavonuljanak a macedón kerítéshez, és esetleg az áttöréssel próbálkozzanak. A görög rendőrökön kívül a görög rendőrök elé által olyan migránsok is, akik egyelőre arra próbálnak ügyelni, hogy kézben tartsák a helyzetet, a tiltakozók ne támadják meg a görög rendőröket. Így élő sorfalat alkotnak előttük – számolt be az eseményekről Muci Attila.

A hivatalos adatok szerint 7 ezer migráns és menekült tartózkodik az idomeni határátkelőnél, a tudósító szerint azonban jóval többen vannak. Mivel a beérkező migránsok 50 főként kapnak egy sorszámot, és már 200 feletti számot is láttak a bevándorlóknál, így akár 10 ezren is lehetnek.

Elmondta azt is, hogy a macedón határ továbbra is zárva marad, nem tervezik, hogy átengednek bárkit is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.