Illegális bevándorlás

Egészségügyi gyorsbeavatkozókat küld Görögországba a Magyar Vöröskereszt

Így segítik az ottani vöröskereszt humanitárius munkáját a menekültválságban. A vöröskeresztes csoport pénteken indul és a tervek szerint március 5-éig marad a térségben.

2016.02.19 17:06MTI

A vöröskereszt az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a csoportban egy orvos, egy mentőtiszt, egy szakápoló és egy logisztikus van. A csoport a görög testvérszervezet szakmai irányítása alatt vesz részt az egészségügyi ellátásban a Szalonikiben működő mobilklinikán. A humanitárius misszió költségeit nemzetközi forrásokból állják.

Felidézték: a tavaly Magyarországot érintő menekültválság miatt a Magyar Vöröskereszt egészségügyi gyorsreagáló egységet állított fel. A mobilegység elsősegélyt tud nyújtani, valamint az akut és krónikus eseteket is el tudja látni.

Közölték: a Magyar Vöröskereszt tervei szerint ezzel az egységgel a későbbiekben képes lesz hazai és nemzetközi katasztrófahelyzetekben is mobil egészségügyi ellátást biztosítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.