Látványos szerencsétlenség

Döbbenetes baleset: az autópálya feletti korláton libikókázott egy busz

A németországi A60 autópályán haladó sofőrök igencsak meglepődtek Mainz városánál, miután az egyik felüljáróról egy busz készült leesni.

2016.02.14 10:03ma.hu

Igen látványos baleset történt a héten Mainzban, Németország Rajna-Pfalz szövetségi tartományának fővárosában. Egy autó egy busznak ütközött, így az felcsúszott az autópálya feletti felüljáró korlátjára, és mindössze a leghátsó tengelye maradt az aszfalton.

A közlekedési vállalat járművéről biztonságban lemenekítették a közel 50 utast, hárman megsérültek, köztük a busz vezetője is.

Miután a tűzoltók rögzítették a hátsó kerekeket, a busz első részét acélkábelek segítségével húzták le a korlátról. Az A60-as autópályát teljes szélességében lezárták ez idő alatt, ha esetleg nem sikerül a mentés, akkor ne okozzon még több kárt a lezuhanó busz. Bár az anyagi kár még nem ismeretes, a mentésben részt vett több mint 30 tűzoltó, önkéntes tűzoltók, 20 rendőr, az autópálya felügyelet és a mentőszolgálat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.