Kijev szerint

Oroszország nehéztüzérséget sorakoztatott fel a Krím északi határánál

Az orosz fegyveres erők füstfüggönnyel takarják a csapatmozgásokat.

2016.02.12 19:53MTI
informnapalm.org

Oroszország Grad rakéta-sorozatvetőket és önjáró tüzérségi egységeket vont össze az általa önkényesen elcsatolt Krím félsziget északi részén, közvetlenül az ukrán ellenőrzésű terület határánál - közölte Andrij Liszenko, az ukrán elnöki hivatal katonai szóvivője pénteki kijevi sajtótájékoztatóján.

A tisztségviselő kiemelte, hogy az orosz fegyveres erők füstfüggönnyel takarják a csapatmozgásokat.

Liszenko szavai szerint Oroszország teljes harckészültségbe helyezte déli és központi katonai körzeteit, légideszantos egységeit és katonai szállító repülőgépeit.

"Az Oroszországi Föderáció déli részén és a Krím félszigeten folyó, úgynevezett hadgyakorlatokban 8500 katona vesz részt, továbbá 900 haditechnikai eszköz, 200 repülőgép és helikopter, valamint 50 hajó" - mondta a szóvivő.

Leszögezte, hogy az ilyen műveletek Oroszország Ukrajnával szembeni "ellenséges szándékairól" tanúskodnak, amire az ukrán hadvezetés kész hasonló válaszlépéseket tenni.

Az Informnapalm nevű ukrán aktivista internetes oldal eközben az Sz-300-as légvédelmi rendszer rakétáinak mintegy 40 konténeréről közölt képet. Az oldal állítása szerint a felvétel Szevasztopol kikötőjében készült február 3-án.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.