Amerikai elnökválasztás

Sanders szerint New Hampshire-i eredményét novemberben megismétli

Megköszönte híveinek a támogatást kedd éjjel a New Hampshire-i, első előválasztáson demokrata oldalon győzelmet arató Bernie Sanders, egyúttal jóindulatúnak minősítette pártbéli vetélytársa, Hillary Clinton gratulációját.

2016.02.10 08:58MTI
FB Official

A 74 éves vermonti szenátor szerint győzelme annak köszönhető, hogy nagyon sokan akarnak változást az országban, és ezért nagyon sokan tenni is hajlandóak, azaz elmentek szavazni.

Sanders szerint a New Hampshire-i választás bebizonyította, hogy az emberek megértették kampányának üzenetét: azt, hogy a kormány a népé, és nemcsak maroknyi gazdag emberé. "Nem engedhetjük meg, hogy a Wall Street és a milliárdosok kasztja megvásárolja a választásokat" - fogalmazott a politikus, s hozzátette, hogy az amerikaiak - politikai felfogásuktól függetlenül - értik, hogy a demokrácia nem erről szól.

Sanders mélyen meghatottnak mondta magát, hogy ilyen sokan támogatták kampányát. Adatokat sorolt, amelyek szerint több mint 1,8 millióan küldtek kampányának adományt, átlagosan 27 dollárt. "Az amerikai történelem eddigi legnagyobb civil vállalkozása volt ez" - mondta Sanders.

Ezt követően - Clintonhoz hasonlóan - felsorolta megannyi választási ígéretét: például az általános egészségbiztosítást, az olcsó oktatást, az egyenlő jogok garantálását nőknek és különböző etnikai csoportoknak. Külpolitikáról szólva emlékeztetett arra, hogy ő annak idején nem szavazta meg az iraki inváziót, s a jelenlegi külpolitikai helyzetben is nemzetközi egyeztetést és összefogást szorgalmazna, ha ő lesz az elnök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.