Illegális bevándorlás

Magyar nőt erőszakolhatott meg egy menedékkérő - a máltai hatóság egyelőre hallgat

Hivatalos tájékoztatást hazánk még nem kapott, de a máltai hatóságtól megerősítették: egy magyar állampolgár tett bejelentést erre vonatkozóan. Ennél többet nem árultak el.

2016.02.08 17:38MTI

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfői sajtótájékoztatóján beszámolt arról, hogy a feltételezett nemi erőszak ügyében hivatalos tájékoztatást nem kapott hazánk Máltától, azonban Magyarország római nagykövetsége és a máltai tiszteletbeli konzul közbenjárására a máltai hatóságtól megerősítették: egy magyar állampolgár tett bejelentést erre vonatkozóan.

Annak kapcsán, hogy a hvg.hu információi szerint egy magyar nőt erőszakolhatott meg egy líbiai menedékkérő férfi Máltán, Szijjártó Péter a sajtótájékoztatón elmondta: arra kérik és szólítják fel a máltai hatóságokat, hogy haladéktalanul vizsgálják ki mi történt, adjanak tájékoztatást.
A miniszter hangsúlyozta: átfogó konkrét tájékoztatást nem kaptak a máltai hatóságtól.

Magyarország római nagykövetsége és a máltai tiszteletbeli konzul közbenjárására a máltai hatóságtól megerősítették: egy magyar állampolgár tett egy ilyen bejelentést.

Magyarország nem tartja elfogadhatónak, hogy ennél többet nem mond a máltai hatóság - jegyezte meg Szijjártó Péter.

A hvg.hu szerint őrizetbe vettek Máltán egy líbiai férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megtámadott és megerőszakolt egy magyar nőt.

A 26 éves, Tripoliból származó Ezzedin Salem Elaoud a máltai San Giljan (St. Julian's) városának Paceville városrészében támadta meg a 27 éves nőt, akinek a gyanú szerint könnyű sérülést is okozott.

A támadót szombaton reggel kapták el, a kórházba szállított nő a lap szerint már azonosította is a férfit. A líbiai férfi ártatlannak vallotta magát. Azt állította magáról, hogy menedékkérő, és ennek igazolására egy lejárt migrációs kártyát mutatott fel, valamint egy folyamatban lévő menedékkérelmet.

Médiajelentések szerint a nő alkoholszagot árasztott, amikor megtalálták egy lépcsőn ülve, a férfi védője kérte is a nő vérvizsgálatát, hogy kiderítsék, alkoholos vagy más befolyásoltság alatt állt-e.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.