Terrorizmus

Merényletekre készültek Moszkvában és Szentpéterváron

Őrizetbe vettek hét feltételezett dzsihadistát az Urál régióban található Jekatyerinburgban.

2016.02.08 14:43ma.hu

A csoport terrorista támadásra készült több orosz város, köztük Moszkva és Szentpétervár ellen is - írta a hirado.hu az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) információira hivatkozva.

A merényletre készülő hét személyből álló csoport vezetője Törökországból érkezett. A támadás után Szíriába utaztak volna, feltehetőleg az Iszlám Állam "fővárosában", Rakkában csatlakoztak volna a terrorcsoporthoz.

Házilag gyártott robbanóeszközök használatával terveztek több nagy horderejű támadást végrehajtani.  A hatóságok robbanóeszköz elkészítéséhez használt alkatrészeket, elektromos gyutacsokat, kézigránátokat, kézifegyvereket és szélsőséges tanokat terjesztő könyveket is találtak a helyszínen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.