Nemcsak Hillary Clinton

Több amerikai politikus bonyolította hivatalos levelezését magán-email fiókon

Nemcsak Hillary Clinton bonyolította le külügyminiszterként a hivatalos levelezésének egy részét magán-email fiókon keresztül az Egyesült Államokban.

2016.02.05 07:52MTI

Egy csütörtökön ismertetett jelentés szerint más amerikai politikusok is így jártak el, republikánusok és demokraták egyaránt. Clinton ellen az FBI (Szövetségi Nyomozó Iroda) vizsgálatot indított.

Colin Powell volt külügyminiszter és utódja, Condoleezza Rice - mindketten republikánus politikusok, George Bush kormányának tagjai - szintén magánlevelezésük részeként bonyolították hivatalos elektronikus levelezésüket. Vagyis amikor ők álltak a külügyminisztérium élén, szintén hozzáférhetővé válhattak mások számára titkosított vagy akár csak bizalmas információk. Erről a demokrata párti Elijah Cumming számolt be csütörtökön, a képviselőház egyik bizottsága előtt. Cumming ugyanis öt korábbi külügyminiszter levelezését, illetve levelezési szokásait vizsgálta meg.

Közben a republikánusokhoz közel álló Breitbart News azt derítette ki, hogy John Kerry jelenlegi külügyminiszter korábban - amikor még a szenátus külügyi bizottságának elnöke volt - szintén magáncímről küldött titkosított információkat és anyagokat elődjének, Hillary Clintonnak. A levelek ráadásul a besorolásuk szerint nem is egyszerűen "bizalmas", hanem "titkosított" információkat tartalmaztak, elsősorban Indiával, Pakisztánnal és Afganisztánnal kapcsolatban. A külügyminisztérium e tényt el is ismerte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.