Kameraállás

Megdöbbentő felvételek a cseh vonatbalesetről

Három halott, rengeteg sérült, kilométeres körzetben roncsdarabok - hamarosan bíróságra kerül a lengyel kamionos ügye, aki sértetlenül szállt ki a fülkéjéből.

Nézze meg az elképesztő képeket >>> képgaléria

2016.02.02 19:08ma.hu

Hárman meghaltak egy csehországi vonatbalesetben, ami a Bohumín-Prága vonalon történt, a Studénka állomás közelében, mely során egy Pendolino típusú gyorsvonat leszakította egy kamion rakományát. A ma.hu Facebook-oldalán két kameraállásból is látható a szörnyű tragédia, itt megnézheti >>>

A nyomozás adatai szerint 2015. július 22-én a sofőr tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre, azonban közben a sorompó lezáródott, így a férfi nem tudott kihajtani a vasúti átjáróból. Másodpercekkel később a vonat teljes sebességgel a kamionba rohant. Kilométerekkel később állt csak meg, a törmelék is kilométerekre szóródott szét, nézze meg a képgalériát. A kamionfülke épségben maradt, a sofőr sértetlenül szállt ki.

A balesetben a vonaton két ember azonnal életét vesztette, egy harmadik olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás után meghalt.

A lengyel kamionvezető előzetes letartóztatásba került, a nyomozást hátráltatta, hogy a mozdonyvezető állapota is válságos volt, így nem tudták kihallgatni. Az első komolyabb fordulat az ügyben februárban várható. A cseh lapok szerint a férfi megbántata tettét (Képgalériánkban látható a férfi is, bilincsben >>>), és nem követett el közlekedési szabálysértést soha, ám más lapértesülések szerint Lengyelországban komoly listája van a kihágásokról.

Egy harmadik kameraállás

Nem ez volt az első vonatbaleset Studénka közelében. 2008-ban tízen meghaltak, mikor összedőlt hídnak ütközött egy gyorsvonat a mostani baleset közelében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.