Amerikai elnökválasztás

Cheney volt alelnök lánya indul a kongresszusi választáson

Liz Cheney jogász, öt gyermeket nevel, s a Yellowstone Park melletti Jackson Hole-ban él.

2016.01.31 21:30MTI
hirdetés
Twitter official

Liz Cheney - Richard Cheney egykori amerikai alelnök idősebb lánya - kongresszusi képviselőnek készül az Egyesült Államokban idén tartandó választásokon.

A 49 esztendős Liz Cheneynek - akinek apja George W. Bush elnök idején töltötte be a magas tisztséget - nem ez az első próbálkozása a politika világában. Két évvel ezelőtt a szenátusi választáson indult Wyoming állam jelöltjeként, de akkor kudarcot vallott: republikánus párttársát, Mike Enzit nem sikerült legyőznie; a helyi republikánusok nem is támogatták őt, mondván, hogy csak néhány évvel korábban költözött Wyomingba, ezért nem is tudná érdemben képviselni Washingtonban ennek a szövetségi államnak az ügyeit.

Liz Cheney most is Wyomingban nyújtotta be a szövetségi választási bizottságnak a szükséges dokumentumokat. Ezúttal azonban a szövetségi képviselőház tagja szeretne lenni, változatlanul a Republikánus Párt tagjaként. Környezetéből származó hírek szerint hétfőn jelenti be indulását az északkelet-wyomingi Gillette városában, amely nagyon megszenvedte a szénbányászat hanyatlását. Cheney éppen erre építi a kampányát, már többször hangoztatta ugyanis, hogy Barack Obama elnök a globális klímaváltozással összefüggő rendelkezéseivel "háborút visel a szénipar ellen".

Liz Cheney jogász, öt gyermeket nevel, s a Yellowstone Park melletti Jackson Hole-ban él.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.