Terror

Sokan meghaltak egy ádeni merényletben

Az támadást az Iszlám Állam vállalta magára, közleményében nyilvánosságra hozva a támadó nevét.

2016.01.30 23:33MTI
hirdetés

Heten meghaltak, sokan megsebesültek, amikor egy öngyilkos merénylő gépkocsijával együtt robbantotta fel magát a jemeni kormány székhelyén, egy rendőrőrs közelében. Az támadást az Iszlám Állam vállalta magára, közleményében nyilvánosságra hozva a támadó nevét.

A merénylet a város egyik belvárosi negyedében történt. A rendőrség megpróbálta megállítani azt a gépkocsit, amelyben a merénylő utazott, de a jármű nem állt meg. A vezetője egy rendőrségi ellenőrző pontnál robbantotta fel magát.

Az Iszlám Állam jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, nyilvánosságra is hozta a támadó nevét.

Előző nap, csütörtökön egy öngyilkos merénylő a jemeni elnök ádeni palotája közelében robbantotta fel magát, kioltva nyolc ember életét. Ezt a merényletet is az Iszlám Állam hajtotta végre. A jemeni konfliktusban az Irán támogatását élvező síita húszi lázadók és Ali Abdullah Száleh volt elnök hívei állnak szemben a Szaúd-Arábia által támogatott és a tavaly júliusban visszafoglalt Ádenben működő, Abed Rabbó Manszúr Hádi elnök vezette kormánnyal.

Háled Bahah jemeni miniszterelnök és kabinetjének tagjai hétfőn tértek vissza Ádenbe, miután egy korábbi merénylet miatt a kormány hónapokra kénytelen volt elhagyni az országot.

A Jemenben folyó harci cselekmények következtében eddig mintegy hatezren haltak meg, köztük 2800 civil, és csaknem 2,4 millió ember kényszerült elhagyni otthonát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.