Illegális bevándorlás

Macedónia újra megnyitotta a görög határt

Macedónia ismét megnyitotta a görögországi határátkelőket a menedékkérők és migránsok előtt.

2016.01.28 09:23MTI

A macedón hatóságok szerda délután óta tartották lezárva a görög határt. A lépést azzal indokolták Athénnak, hogy északabbra, a macedón-szerb határ közelében "dugó" alakult ki. Az idomeni vasúti átjáró görög oldalán így szemtanúk szerint nagyjából ezer ember töltötte az éjszakát sátrakban és más ideiglenes szálláshelyeken. Mintegy 800-an buszokon várták meg a reggelt.

"Most kisebb csoportokban ismét átkelnek a határon" - mondta egy görög határrendőr. Macedónia múlt héten is lezárta ideiglenesen Görögországgal közös határát, akkor állítólag Szlovénia kérésére tette ezt.

A balkáni ország novemberben szigorított a határellenőrzésen: csak azokat engedi tovább, akik háború sújtotta övezetből, Szíriából, Irakból vagy Afganisztánból érkeznek. A múlt héten ez a korlátozás azzal egészült ki, hogy közülük is csak azokat hagyják beutazni Macedóniába, akik Ausztriát vagy Németországot jelölik meg úti célként.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.