Dél-Korea mocskos kampányt folytat?

Észak-Korea azzal fenyegetőzött, hogy porrá zúzza Dél-Koreát

Katonai támadással fenyegette meg Észak-Korea kedden Dél-Koreát arra az esetre, ha Szöul nem akadályozza meg, hogy dél-koreai civil szervezetek röpcédulákat juttassanak el léggömbök segítségével Észak-Koreába.

2008.10.28 08:52MTI

A világtól elzárkózva élő, sztálinista vezetésű Észak-Korea hadseregének szóvivője a KCNA hivatalos hírügynökségnek nyilatkozva arra figyelmeztette a dél-koreai kormányzatot, hogy tartsa szem előtt: ha tovább folytatja Phenjan ellen a "színtiszta koholmányokból álló mocskos kampányát", az észak-koreai hadsereg határozott fellépéssel fog reagálni. Az északi megelőző csapás pedig nem csupán lángra lobbant, hanem porrá zúz mindent, amely a két Korea újraegyesítésének útjában áll - tette hozzá.

Az ötvenes évek elején lezajlott koreai háború óta hadiállapotban álló két ország között az utóbbi időben mélypontra süllyedtek a kapcsolatok. Dél-koreai szervezetek évek óta léggömbök segítségével juttatnak el különféle röplapokat Észak-Koreába. Elemzők szerint a közelmúltbeli küldemények azonban kihozták a sodrából Phenjant, mivel tabukat döngettek, Kim Dzsong Il egészségi állapotáról szóltak, miután augusztusban olyan hírek kaptak szárnyra, hogy a kommunista ország megkérdőjelezhetetlen hatalmú ura szélütést kapott.

Phenjan nemrégiben egyenesen azt állította, hogy az efféle röpiratok sértik a két ország közötti háborút lezáró tűzszüneti egyezményt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.