Egyméteres, tíz kilogrammos állatok lehettek

Fagyasztott krokodiltetemeket foglaltak le Dél-Kínában

A krokodilokat 16 lezárt habszivacsdobozban szállították, nagyjából egy méteres, tíz kilogrammos állatok lehettek, a farkak egyenként mintegy 70 centiméter hosszúak voltak.

2016.01.25 10:20MTI

A sziámi krokodilokra úgy bukkantak kedden Fancsengkang kínai-vietnami határváros egy ellenőrző pontján egy tengeri élelmiszert szállító kamionban, hogy a rendőrség észrevette, a rakomány nem azt tartalmazza, ami a sofőr által átadott listán szerepel - olvasható a közleményben.

A krokodilokat 16 lezárt habszivacsdobozban szállították, nagyjából egy méteres, tíz kilogrammos állatok lehettek, a farkak egyenként mintegy 70 centiméter hosszúak voltak.

A rendőrség szerint a sofőr nem tudott arról, hogy valójában mi van a kamionban, neki azt mondták, szállítsa a tengeri élelemből álló rakományt Tunghszing városából a határvárosba. A rendőrségi nyomozás még nem zárult le.

A sziámi krokodil súlyosan veszélyeztetett fajnak számít Délkelet-Ázsiában, bőrét a nemzetközi piacra dolgozó luxusipar használja nyersanyagként. Engedély nélküli tartásuk és kereskedelmük is tilos Kínában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.